Knuffeldoekje

Dit weekend even snel een klein projectje in elkaar gezet. Ik moest nog snel een cadeautje hebben voor een collega die gaat vertrekken en zwanger is. Dus met behulp van een gratis patroon en eigen ideetjes kom je tot een eigen ontwerp…  En dit is het resultaat.

 

Wat heb ik gedaan? Ik heb het hoofdje gehaakt met het gratis patroon  Buffy the dog, van Little Owls Hut. Dit heb ik gehaakt met het lekker zachte garen Bombay Katia.

Aansluitend heb ik met hetzelfde garen, met haaknaald 4,0 een rij gehaakt voor een lapje. Dit heb ik gedaan met de granietsteek. Hierdoor krijg je een leuk effect en verspringen de kleuren van het garen mooi. De granietsteek is heel simpel. Namelijk 1v, 1 l, 1v. En de rij terug is hetzelfde maar haak je de vaste in elke 1l.

Daarna heb ik mijn tunische haaknaald gepakt en 2 rijen aan elke rand gehaakt met een tunische steek. En deze daarna omgevouwen en vastgenaaid. Waardoor je de ribbelkant van de tunische steek nu als rand hebt. (Net als de averecht kant van breien).

Dus… zo kan je heel gemakkelijk zelf je ontwerp maken.. door van anderen een klein beetje te gebruiken. Laat mij eens weten of jij dat ook doet? Op deze manier gebruik maken van andere patronen?

 

Advertenties

Een gedachte over “Knuffeldoekje

Reacties zijn gesloten.