Sint Cadeau | Nieuwe haakboeken uit Japan

Dit jaar kwam Sint weer met prachtig cadeautjes. Dit keer van héééél  ver weg.  Mijn Sint is namelijk afgelopen maand een week in Japan geweest. En natuurlijk moest hij van mij amigurumi boekjes meenemen. En op 5 december heb ik deze dan eindelijk gekregen. Het zijn twee prachtige boekjes, die in de Nederlandse winkels nog niet heb kunnen ontdekken.  Misschien kan je ze ondertussen via internet wel krijgen… maar voor mij is het heel speciaal omdat ze echt uit Japan zijn meegenomen.

Als eerste kreeg ik het boekje van Hoshi Mitsuki – Ami Ami Aquarium.  Het boekje is niet het allernieuwste amigurumiboekje (2014). Maar ik blijf maar verliefd op de unieke wijze van ontwerpen door Hoshi Mistuki. Ik denk dat jullie haar wel kennen van de boekjes mini hondjes. Die zijn in Nederland vertaald en bijna overal verkrijgbaar.  Ik ben door haar mini hondje boek zelfs begonnen met Amigurumi haken. Dus natuurlijk moet ik als groot fan van haar, ook dit leuke boekje hebben met mini ontwerpen van vissen.

Dus nadat het avondje van sinterklaas afgelopen was. En ik even kon bijkomen van alle gedichten, moest ik natuurlijk direct aan de slag met een mini project. En het werd  een mini orca. Leuk he?

Maar het bleef niet bij dit ene boekje. Nee hoor. De Sint had uit Japan nog een amigurumi boek meegenomen. Dit boekje had ik al gezien op de beurs in Keulen (in 2016).  En toen had ik het al willen kopen.  Echter dat ging niet op de beurs. Maar ik heb al deze poesjes live in alle kleuren en maten gezien. En ze zijn zo schattig! Het is het boek van Eriko Teranishi en het boek heet volgens mij : schattige katten. Helemaal terecht. Jullie snappen zeker wel wat mijn eerst volgende mini project gaat worden. Op welk katje ben jij verliefd?

2 reacties op ‘Sint Cadeau | Nieuwe haakboeken uit Japan

  1. Sint weet wel waar hij de leuke haakboeken kan vinden. Het poesje op het onderste boek doet denken aan de wasknijperbeestjes van een poos geleden.

    Veel haakplezier, Margaret

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.