Paasverrassing |Haak samen

update 11/4 patroon is gewijzigd. Drie rijen van de voeten waren niet in de publicatie grkomen. Excuses. Mijn trouwe volgers van mijn vorige blog herkennen de term nog. Een haak samen… Nu wordt dit vaak een CAL genoemd (crochet along). Maar ja… we zijn Nederlanders hè? Ik heb voor jullie een kleine amigurumi ontworpen die in twee donderdagen wordt gepubliceerd. Op tijd voor de Pasen… en in het teken van Pasen…. Doe je mee? Wat heb je nodig: Leuk kleurtje garen… Kan vrolijk zijn, of juist heel neutraal. Ik kies voor gemêleerd garen, voor een kleurig effect. Maar dat hoeft zeker niet. Het patroon is voor alle niveaus geschikt! Benodigdheden: – katoen – restje van 25 gr is voldoende – Haaknaald 1,75 of 2.00 (afhankelijk van het gekozen garen) – Fibervulling; – twee oogjes van 6, 8 of 10 mm. Of zwart borduurdraad om oogjes te borduren; – Borduurdraad zwart voor neusje en mond; – Tijd om te haken ( 3 uurtjes werk voor de geoefende haakster); Download hier deel 1

11 reacties op ‘Paasverrassing |Haak samen

 1. Leuk om weer eens met een CAL mee te doen. Ik ben benieuwd wat het wordt. Fijn dat geen CAL is die weken duurt. Dit is gewoon te doen. Dank je wel.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben de armpjes aan het haken. Kan het zijn dat er in toer 9 een foutje zit? Als ik haak wat jij hebt beschreven krijg ik in toer 9 11 steken. En dan haak ik in toer 10 ook 11 steken. Of moet ik in toer 9 eindigen met 1 v in plaats van 2 vasten in één vaste?

  Groetjes, Margaret

  Like

 3. Nog een vraagje. In toer 9 bij de armpjes staat ‘2 keer haken’, waarbij ik denk dat je het stukje tussen * en * NOG twee keer moet haken. Maar ik ging aan het twijfelen toen ik in toer 7 van de benen weer* – * tegen kwam waarachter ‘haak drie keer’ staat. Als ik dat NOG drie keer haak, dan kom ik niet uit op 11 steken. Dus ga ik ervan uit dat je bedoelt dat het stukje tussen * – * drie keer gehaakt moet worden. Maar dan klopt het in toer 9 van de armpjes niet.
  Ik haak maar gewoon even zoals ik denk dat je het bedoelt. Het is leuk om die kleine onderdelen te zien ontstaan.

  Groetjes, Margaret

  Liked by 1 persoon

 4. Ik hoop niet dat je me een zeur vind, maar ik heb weer een vraag. Ik heb de benen gehaakt en eindig met 10 steken zoals in jouw patroon staat. Maar dan hebben mijn beentjes een andere vorm dan op jouw foto staat. Bij mij lopen de beentjes recht omhoog, terwijl ze bij jou wijd uitlopen.
  Als ik daarna de beentjes aan elkaar haak, dan heb ik daarna per beentje geen 16 steken, maar 6 steken. Heb jij de beentjes misschien na toer 10 nog gemeerderd, zodat je 20 steken had voor je de beentjes afhechtte?
  Ik stop even met haken en wacht even jouw reactie af, voor ik dingen fout doe.

  Groetjes, Margaret

  Liked by 1 persoon

  1. Klopt ik heb een update gedaan. Ik was drie rijen vergeten. Bedankt voor je andere opmerkingen… die heb ik ook gecheckt.

   Like

Reacties zijn gesloten.