Wat zou jij doen? | Auteursrechten

Ik heb een dilemma. In 2013 heb ik een prachtig patroon mogen vertalen. Het patroon van Rupsje nooit genoeg. Dit patroon staat op mijn oude blog. Maar de ontwerper van dit patroon is gestopt op Ravelry en met bloggen. Haar eigen versies zijn verdwenen. De vertaling van mij bestaat nog. De vraag aan jullie is…. wat zou je doen?

Zou jij het patroon opnieuw posten, op je blog of niet?

En wat doe je dan met de verwijzingen?

Rupsje Nooitgenoeg – gehaakt door AmiFan

Ik ben echt heel benieuwd wat jullie zouden doen? De rechten zijn van iemand anders… maar ik had toentertijd toestemming gekregen. Tot hoever gaat dit dan? Ik merk dat ik het lastig vind om dit nu zomaar opnieuw op mijn blog te plaatsen….

Graag jullie feedback!

update: Ik heb ondertussen per email en Ravelry contact gezocht maar tot nu toe (2 april gevraagd) nog geen reactie. Ik wacht zeker nog even… ik heb geduld, maar dit werkt ook niet.


5 reacties op ‘Wat zou jij doen? | Auteursrechten

 1. Tja dit is inderdaad een moeilijk vraagstuk…. Ik las laatst dat de auteursrechten erg lang blijven bestaan, ook na het overlijden van de auteur en zelfs 1 a 2 generaties later…
  Wat zou ik doen?….Ik zou blijven vermelden dat iemand anders de auteur is en dat jij het hebt mogen vertalen; om gedoe te voorkomen 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Ik heb ook een paar patronen mogen vertalen én toestemming gekregen om de vertaling met vermelding van de naam van de designer op mijn blog te plaatsen. Ik ga ervan uit dat het patroon gewoon mag blijven staan ook als de designer zelf stopt met bloggen en dergelijke.
  Het is natuurlijk anders als je op vraag van een designer een vertaling maakt, die de designer op haar eigen blog of Ravelry-account beschikbaar stelt. Dan heeft die designer geen toestemming gegeven om het patroon op een ander blog te plaatsen. Lastig dat je geen contact meer kunt krijgen met deze ontwerper, want dan zou je dit probleem uit de wereld kunnen helpen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als dit leuke patroon beschikbaar blijft.

  Groetjes, Margaret

  Liked by 1 persoon

  1. Dank voor je reactie. Het zit in mijn lijn van denken over deze rechten. Ik wacht nog even af… maar maak vast binnenkort een keuze wat hiermee te doen.

   Like

Reacties zijn gesloten.