Queen deken (1) | CAL

Week 1 van de Queen CAL is vrijdag begonnen. En dus ging ik patroon die ochtend het eens goed doorlezen hoe dit nu verder moet. Ik ben gelukkig bekend met Mozaïek haken. Maar het telpatroon lezen is toch altijd weer wennen.

Twee weken geleden heb ik me hier al op voorbereid. Ik heb het patroon gekocht op Ravelry. Mocht je nog mee willen doen.. tot 26 oktober kost het maar 5 dollar. link

Daarna ben ik op zoek gegaan naar het garen waar ik het mee wil haken. Ik kwam Icelandic wool Queen kit in Plotulopi yarn tegen en was op slag verliefd. Dit garen kan gelukkig ook in Nederland worden gekocht bij de Breiboerderij. Dus dat heb ik gedaan. En ik heb de donkerste kleur (zwart) vervangen door paars. Hierdoor past het mooi bij mijn bank op de slaapkamer. Want daar moet het dekentje straks op liggen. 

Ik vind het heel spannend. Ga ik het volhouden? Ik haak nooit een CAL binnen de tijd. En een deken heb ik ook nog nooit gemaakt. Maar ik ben verliefd op het garen en het patroon… dan moet het toch goedkomen? Wat denk jij? Ga ik het redden?

En natuurlijk ben ik al op weg… Hier enkele foto’s van mijn eerste stappen.

Heerlijk buiten haken, ’s morgens nog met het schapenvacht in de buurt, lekker warm

Het lopi garen is heel speciaal. 100% wol en van IJslandse schapen. Het ruik ook gewoon nog naar schaap als je de verpakking opent.

Verder is de draad niet gedraaid maar alleen gesponnen. Dus soms breekt het af. Voordeel is dat het zo weer aan elkaar duwt/draait en je heb geen schaar nodig bij het wisselen 😉

Stand na 1 dag cal (wel een vrije dag, met veel haakuurtjes)

Doe jij ook mee? En heb je Instagram? Laat het me weten, dan volg ik ook jouw proces.

Tot volgende week met het vervolg… Ik ga nog even haken en puzzelen met de kleuren en te haken diamantjes

2 Comments

    1. Dank je wel. Ja het is voor mij echt een overwinning om dit op te starten. Maar ziet er erg mooi uit tot nu toe

      Like

Reacties zijn gesloten.